Varför vi står med ”öppna ansikten”

Många har varit positiva över att Nordisk Ungdoms lokal i Stockholm, Stacken, från starten har varit ”öppen”. Visserligen har vi inte berättat öppet om vilken adress den ligger på men vi har berättat vilken sida av stan och i vilket område. Vi har dessutom, till skillnad från de flesta lokaler nationella har runt om i landet, berättat att vi verkligen har en lokal och bjudit in till pubkväller och andra samkväm helt öppet. Det här är ett tydligt trendbrott från förra årtiondet då slutenheten inom de nationella kretsarna kanske var som störst. Från en expansiv period under 90-talet med flera öppna lokaler runt om i storstäderna gick vi till att gömma oss och därmed även sätta upp mentala barriärer mot resten av samhället.

En god vän har sagt till mig att vi bör vara en del av samhället, men att samhället inte bör vara en del av oss. Det är träffande för den strategi som vi i Nordisk Ungdom idag har. Vi vet att Stacken bara är ett steg på vägen, vi vet att vi riskerar att bli av med den närsomhelst. Men vi är förberedda på det. Skulle hot, hets eller vandaliseringar göra det omöjligt att inneha nuvarande lokal, då flyttar vi bara till en ny, större och bättre. Vi är här för att stanna, och det finns det ingen som kan göra något åt.

Inom några år kommer vi att ha normaliserats i stadsbilden så pass mycket att vi kommer att vara helt öppna med var våra pubar, träningslokaler och sociala center ligger någonstans. Det är lite arbete tills vi är där, men vi är på väg.

Nu gäller det för Nordisk Ungdom att fortsätta på den inslagna vägen. Vi måste bli öppnare och visa ungdomen att vi är de föregångsmänniskor som det här folket så väl behöver. Nu har vi tagit ett steg, imorgon tar vi nästa.

En reaktion på “Varför vi står med ”öppna ansikten”

  1. Pingback: Nordisk Ungdoms strategi: Att vara helt öppna | Nationell.nu

Kommentarer inaktiverade.