Hur kan vi stödja SD?

Inför riksdagsvalet 2010 gick vi i Nordisk Ungdom hårt ut med att vi var kritiska till Sverigedemokraterna. Vi gick så långt att vi uppmanade medlemmar och sympatisörer att inte rösta på partiet i riksdagsvalet. Många har därför undrat varför vi efter valet har varit positivt inställda till mycket av vad SD har gjort.

Det handlar inte bara om pragmatism, men nästan. Oppositionen i Sverige har till stora delar samlats kring SD och även om det inte är optimalt, så är det som det är. Ibland får man gilla läget och SD har både innan och framförallt efter valet visat att de är de enda mogna nog att axla den parlamentariska rollen. De andra oppositionspartierna som skulle kunna tänkas samla den svenska oppositionen ligger ljusår efter, och även om de försöker anpassa sig efter situationen tävlar de i ett redan avgjort lopp.

Vi kommer att fortsätta att kritisera SD när de snubblar i politiska frågor, men fortsätter de som de har gjort under sitt första riksdagsår finns det ingen anledning för oss att sluta stödja dem långsiktigt.

9 reaktion på “Hur kan vi stödja SD?

 1. Pingback: Nordisk Ungdom stödjer SD – kallar partiet ledande ”oppositionspartiet” | Nationell.nu

 2. Jag finner detta väldigt underligt, hur har de mognat? Genom att successivt bli mer och mer politiskt korrekta och allt mindre radikala?

  Tänk om Patrik och resten av NU, ni kommer inte få något stöd tillbaka!

 3. Och som genom ett trollslag så försvann all möjlig respekt gentemot NU från mitt håll.

  Om det nu ändå bara handlar om ”taktikstöd” så gör det inte saken bättre, utan snarare så mycket värre. Taktikröstning är den enskilt absolut mest förödande och underminerande aspekten av politisk kamp i det moderna Sverige, där goda grupperingar med möjligt stöd kontinuerligt går i graven för att kämpar inte anser dem värda deras tid, då de i någon form av kollektivt beslutstagande individuellt av varandra fått för sig att ett sämre parti som de dock håller med lite har en större chans att vinna – som om politik på något sätt handlar om att sitta på en hejjarklack och hoppas att det vinnande laget vinner, på grund av att de håller på att vinna en vinst; Det är fullkomligt absurdt!

  Att sedan ens nämna Sverigedemokraterna i ett nationalistiskt eller oppositionellt sammanhang är direkt skrattretande!

  • Vi har under lång tid gett stöduttalanden till SD i de frågor där de har åsikter vi delar, det är väl knappast någon nyhet? Om, eller hur vi uppmanar våra medlemmar och sympatisörer att rösta på återstår att se. Mycket kan hända på tre år.

 4. Jag förstår inte heller vad du menar med hur de har mognat. Det som har skett är en anpassning till de styrande vilket är oacceptabelt.

  • Det är knappast en ideologisk mognad jag syftar på, utan en strategisk. Min åsikt är att SD inte nått sina framgångar genom sin liberalisering utan genom sina strategiska ställningstaganden.

   • Sedan ser vi att SD än idag har seriösa företrädare på gräsrotsnivå som vågar vara nationella och som för svenskarnas talan i landets talarstolar och på gator och torg. Kan tänka mig att det är en anledning till att ni ändrat strategi gällande SD? Det är långt ifrån alla SD:are som stöder Israels ockupation folkmord.

 5. Att NU i viss mån stödjer SD i dem frågor som stämmer överens med deras egna faller sig självklart helt naturligt. Som observatör skulle jag också vilja säga att det inte är en fråga om anpassning till det redan etablerade utan att det snarare är frågan om insikt. SD tar upp en del goda saker, som till exempel svenskfientlighet som är en oerhört viktig fråga i dagens Sverige. Att dom sedan är vänligt inställda till staten Israel är en del av deras baksida.

  Övriga (utan att nämna namn) nationella organisationer inser inte sitt eget bästa när dom bakåtsträvar istället för att träda in i framtiden, framtiden kräver utveckling, främst för att idealen skall träda i kraft samt för att bringa framgång.

  Jag tycker att Patrik och resterande delen utav NU gör ett oerhört bra jobb och bevisar klart och tydligt att utveckling, inte anpassning, ger resultat.

  Därför har NU mitt fulla stöd.

Kommentarer inaktiverade.