Vänsterextremt överfall på anti-drogmanifestation

Igår överfölls ungdomar från Nordisk Ungdom på väg hem från en anti-drogmanifestation inne i centrala Stockholm av vänsterextremister beväpnade med stenar, flaskor och påkar. Som tur är blev ingen allvarligt skadad, men våldet från vänstern måste tas på allvar.

Vi deklarerade redan från starten för två år sedan starkt att vi tar avstånd ifrån våld. Vi tror på ett samhälle där människor måste tillåtas att göra vilka politiska val de vill, utan att bli hotade eller utsatta för värre saker.

Jag har tidigare skrivit att de som är ansvariga för den här otäcka utvecklingen är politiker och journalister som genom att svartmåla och avhumanisera nationalister skapar ett hat hos människor som är psykiskt instabila och som i värsta fall dras med i våldssekter som AFA. Samma personer borde vara de första som fördömer all typ av politiskt våld, men när nationalister är de som drabbas så är det tyst.

Jag skulle vilja dra en parallell till vandaliseringen av flyktingboendet i Vallentuna. Trots att det rört sig om materiella skador så blir det huvudrubriker i massmedia över hela landet, medan ett överfall på fredliga politiska aktivister på öppen gata mitt på dagen i centrala Stockholm inte nämns alls, med undantag för regimkritisk media.