Vårtecken

För att lättare hålla aktivister och sympatisörer uppdaterade om vad som händer i organisationen, och framförallt den del jag är ansvarig för, så tänkte jag en gång i månaden skriva ner en liten rapport av tankar, åsikter och händelser som kan vara av intresse.

Höstens stora samtalsämne som rörde organisationen kretsade kring Nordisk Ungdoms ställningstagande för Sverigedemokraterna. Nu när det gått ett halvår sedan vårt ställningstagande uppmärksammades känns tiden mogen för en liten utvärdering. Det var verkligen ett par turbulenta dagar när diskussionen pågick som mest, men ganska snart kändes det som att förståelsen för vårt ställningstagande var utbrett. Många kände sig samtidigt besvikna, eller låtsades åtminstone som det, och anklagelserna och kritiken mot oss haglade från vissa kretsar.

Ställningstagandet för Sverigedemokraterna är en del av en övergripande strategi vars ena mål är att helt distansera oss från det som kallas för den nationella rörelsen. Vi vill istället bygga en helt självständig utomparlamentarisk plattform. Men stödet för Sverigedemokraterna är inte enbart kosmetiskt, utan betydligt uppriktigare än så. Sverigedemokraterna samlar idag stöd från de svenskar som både ser sig själva och identifierar sig som svenskar och som samtidigt anser att svenskheten är värd att bevara. Det är ungefär det som den parlamentariska kampen kan uppnå, knappast något reellt politiskt inflytande utöver identifikationsfaktorn. Därför blir alla andra försök att nå parlamentariska framgångar ointressanta i det läget vi nu befinner oss i. En sverigedemokratisk liberalisering saknar i praktiken betydelse, så länge väljarkåren ser partiet som rösten för ett svenskt, eller åtminstone svenskare, Sverige.

————————————

Under vintern har vi i Stockholm framförallt byggt upp våra interna struktur samtidigt som vi gjort en hel del intressanta nyrekryteringar som snabbt har kommit in i verksamheten. Arbetet med Stacken har tagit en viss tid i anspråk, men ju bättre den interna strukturen har fungerat desto lättare har arbetet gått.

Vi har också sett till att utveckla vårt koncept kring direktaktioner och vårterminens aktioner har både blivit bland de mest uppmärksammade som de estetiskt mest tilltalande.

April startade med att ledningsgruppen i Stockholm åkte på en planeringsresa till Tallinn. Resan var ett sista avstamp för den nya strukturen och ett bra sätt att lära känna varandra, ha roligt och umgås under både enklare och mer seriösa former.

Veckan efter så blev en grupp från Stockholms innerstad överfallna av beväpnade vänsterextremister efter en protestdans mot droger på Stureplan. Det politiska våldet fördömdes av Expos Alexander Bengtsson på twitter, i övrigt var det tyst från etablerat håll.

Aktiviteterna på Stacken avlöste varandra med flera lyckade pubkvällar och två grymma föreläsningar. Vi har nu börjat växa ur vår lokal och kommer strax att börja leta efter en ny och större, så har du som läser något tips på lokaler så får du gärna kontakta mig. Vi vill utveckla Stacken till ett levande socialt center där svenskar kan träffas, umgås, prata politik, lära känna varandra och få inspiration. Mycket av det har vi redan idag men allting kan självklart utvecklas till det bättre.

Nu har vi i Stockholm siktet inställt på den 22 juni och midsommar. Vi planerar en mindre folkfest så har du inte redan bokat upp dig så gör det nu! Vi återkommer med mera information snart.

En reaktion på “Vårtecken

  1. Pingback: Nordisk Ungdom: ”Den nationella rörelsen är en subkulturell ankdamm” | Nationell.nu

Kommentarer inaktiverade.