Öppet brev till Expressens ledarredaktion

Den 22 oktober skrev er kulturjournalist Anna Hellgren en artikel under rubriken ”Vår fetish för det blonda” där hon ondgör sig över hur mycket uppmärksamhet fallet med ”Maria” i Grekland har fått. Hennes tes är att ”Marias” öde inte alls hade fått den spridning som det nu fick om hon hade varit brunögd och brunhårig. Hon avslutar den korta texten med ”Det blonda, rena måste till varje pris skyddas från smutsiga, lömska romer. Nån som hört den förut?”

Ja, vi har hört den förut. Men bara från ”kulturjournalister” som Hellgren. Hon är knappast den första att ondgöra sig över att det fortfarande finns blonda européer kvar och troligen inte den sista. I en tid då svenkfientligheten ständigt når nya höjder är det kanske märklig att någon ens reagerar. Men det gjorde vi, Nordisk Ungdom, och det kommer vi att fortsätta att göra så länge som journalisterna i Den Nya Klassen angriper vårt folk.

Ni skriver under rubriken Hoten mot journalister måste tas på allvar: ”Nynazisterna hade tapetserat en husfasad och port med bilder på Maria, med uppmaningen om att Hellgren borde hjälpa henne. […] Anna Hellgren är bara en i raden av journalister och fotografer som förtalats, hotats och/eller fysiskt attackerats. Det skulle kunna beskrivas som ett allvarligt arbetsmiljöproblem bland andra; många är ju de yrkesgrupper som utsätts för olika sorters övergrepp i jobbet.

Men just hot och våld mot journalister och fotografer är något betydligt allvarligare. Inte för att de skulle tillhöra någon exklusiv kategori av människor utan för att attackerna äventyrar den fria åsikts- och informationsbildningen.”

Först beskriver ni felaktigt Nordisk Ungdom som nynazister, vilket till och med Annika Hamrud från Expo kritiserar, sedan sker det riktigt märkliga. Nordisk Ungdom har alltså tapetserat upp bilder på ”Maria” med en uppmaning att Hellgren ska hjälpa henne. (Den exakta texten var förövrigt ”Anna Hellgren; Varför vill du inte hjälpa mig?) Sedan beskriver ni att Hellgren bara är en i raden av journalister som förtalats, hotats eller fysiskt attackerats. Ursäkta min fråga, men är ni helt och hållet galna?

Vi har en strikt icke-våldspolicy och alla vet att det politiska våldet utövas nästan helt ensidisgt av den extrema vänstern med stöd av journalister som Anna Hellgren och er på Expressens ledarredaktion 

Ni har svikit hela ert journalistiska uppdrag. Ni har blivit de som ni är satta att granska. Ni har blivit Den Nya Klassen, en ny adel som omöjligt får kritiseras.

Mina frågor till er är följande:

 • Varför kallar ni oss för nynazister när ni vet att det är en lögn?
 • Varför nämner inte ni Nordisk Ungdom vid namn?
 • Varför menar ni att vi har förtalat eller hotat Anna Hellgren? 
 • Varför kan ni inte respektera de som ifrågasätter er och er politiska agenda?maria

 

 

 

 

3 reaktion på “Öppet brev till Expressens ledarredaktion

 1. Pingback: Nordisk Ungdom | 2000-talets nationalister » Öppet brev till Expressens ledarredaktion

 2. Riktigt bra formulerat och uttryckt, nu är jag av ickeetnisk svensk härkomst, en fördömer det sätt ni behandlas på och gläds att det finns några svenskar kvar som har civilkurage nog att vara nationalistiska.
  Självklart måste svenskarna få stå upp för sitt sverige på samma villkor som andra nationaliteter/etniciteter får stå upp för sina.

  Det är helt sjukt hur omvänt allt har blivit i det här landet…
  Om jag som ickeetnisk svensk vill samla ihop folk av samma etniska bakgrund som mig själv, kulturellt och socialt är jag svensk men ej till etnicitet, om jag trots detta skulle få för mig att samla ihop en hög människor som jag delar etnicitet med och bilda en förening, då skulle jag säkerligen kunna söka någon form av kommunalt bidrag för detta ”kulturella” engagemang, jag skulle med 100% säkerhet få nån form av reducering av hyra om vi skulle vilja hyra en lokal. Skulle vi sedan välja att kalla föreningen vid ett etniskt klingande namn skulle det bara applåderas och kultureliten skulle tycka att det var fint. Självklart skulle vi i denna förening exkludera andra etniciteter för att samlas och lyssna på musik från ”hemlandet”, äta den mat som äts i ”hemlandet”, självklart vill vi ytterligare uttrycka stolthet för vår etniska bakgrund genom att pryda lokalen med fanor från ”hemlandet” och andra attiraljer förenade med härkomsten. Diskussionen i denna lokal skulle ju utan tvekan ofta komma handla om det förtryck vi ”utsätts” för i samhället, om onda ”rasister” och ”nynazister”…

  Är det bara jag som ser hur sjukt detta är… om en grupp etniska svenskar gör detsamma som ovan…hur skulle det ses på????? De skulle kallas ”rasister och nynazister” , nationalism är bara fint så länge det inte är svensk nationalism.

  ALLA borde protestera mot detta, svenskfientligheten är ett faktum, ALLA borde stå upp för denna minoritet, vi pratar om minoriteter, men de som är den verkliga minoriteten är skandinaven, man måste ju titta globalt. Hur kan folk INTE förstå detta, det gör mig så jävla förbannad.
  Oavsett etnicitet borde man resa sig upp mot förtrycket mot Skandinaven ! ! ! !

  HUR tänker folk.

  TACK, för att jag får bo här, jag respekterar er, vill inte bli särbehandlad eller få fördelar pga av bakgrund, när det gäller jobb, SJÄLVKLART ska det egna folket gå först, i Sverige kallas det rasism, i andra länder sunt förnuft!
  Jag försöker göra mitt för det land jag bor i genom att betala min skatt, se till landets bästa utifrån LANDETS eget perspektiv, inte mitt eget, men man misströstar då jag ser hur mina skattepengar går till att förstöra landet genom att ge mina surt förvärvade skattepengar till andra främlingar istället för att ge dem till de svenskar jag är tacksam mot att de gett mig ett hem. Jag jobbar gärna och tar i för min plats, så länge svetten och lönen av mitt arbete går till de som gett mig en plats i världen, inte till de som vill parasitera på det folk som är landets rättmätiga ägare.

  Jag har ofta märkt att mina inlägg på forum och i diskussioner möts med skepticism och jag ifrågasätts, jag menar till 100% vad jag skriver och upprörs över hur det kan misstolkas eller missförstås, otacksamma jävlar som bara tar och tar och parasiterar på ett folk.

  • och man säger att det inte är fel på nysvenskarna? Hade alla nysvenskar tänkt som ovan hade problemen varit mindre och dessutom lösbara IOM att en seriös diskussion hade kunnat föras om vilka som gjort sig förtjänt att få vara här och vilka som faktiskt bör ta planet hem eller nekas i porten. Välkommen till Sverige Daniel! Jag välkomnar gäster till mitt hus, så länge de respekterar husets herre och reglerna i mitt hem, tycker resten av familjen om gästen, kan den tom få flytta in i gästrummet, men det är fortfarande ett gästrum och om familjen säger ifrån, då är det dags att åka hem. Daniel, du är välkommen till mitt hem och får gärna ta gästrummet tillsvidare, hjälp till i hushållet, respektera frugan och barnen så får du stanna när du vill, men i tider av nöd äter familjen sig mätt först.

Kommentarer inaktiverade.