Det politiska våldet måste tas på allvar

Den 1 november avrättades två medlemmar av Gyllene Gryning utanför partiets lokaler i Aten i Grekland.  Gärningsmännen sköt från en motorcykel som passerade förbi lokalen. Attacken kom bara timmar efter att den grekiska regeringen dragit in polisstödet till det kontroversiella partiet. Mordet har väckt avsky över hela Europa, men den svenska massmedian rapporterade endast pliktskyldigast om händelsen, några fördömanden stod inte att läsa någonstans.

Samtidigt pågår en massiv kampanj i Sverige mot oppositionella, där vi den senaste tiden har nåtts av nyheter om ett otal vandaliseringar, sprängda bilar, råa misshandelsfall och övergrepp på oppositionella journalister, som i det grova överfallet mot Jimmie Windeskog chefredaktören för Nationell Idag. Senast idag attackerades Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under signeringen av sin nya bok med en tårta i ansiktet.

Det spelar ingen roll om man inte delar alla, eller ens några, av sina åsikter med de personer som blir attackerade av vänsterextremisterna, det är ens skyldighet och plikt att reagera mot våldet oavsett. Störst ansvar har politiker, journalister och andra makthavare. Den tystnad som vänsterterroristerna möts av idag är beklämmande för ett land som Sverige. Hur kan vi ta vår demokrati på allvar om vi inte ens kan skydda de som är med i den demokratiska processen?

Det är bara en tidsfråga innan det politiska våldet i Sverige kräver sina första dödsoffer. Precis som i fallet med de unga greker som för några dagar sedan dog i kampen för vad de tyckte var rätt och riktigt så är det de styrande som bär det yttersta ansvaret. I Grekland drog regeringen tillbaka polisstödet till oppositionen, i Sverige så blundar makthavarna fortfarande. Det är hög tid att öppna ögonen.

grekerna

På bilden de två unga greker som kallblodigt sköts ihjäl utanför Gyllene Grynings partilokal i Aten.