Riksting i Västmanland

Under den gångna helgen arrangerade Nordisk Ungdoms representation i Västmanland organisationens fjärde och sista riksting för i år.

Rikstingen i Nordisk Ungdom arrangeras aldrig två gånger i rad av samma representation, på det sättet ser vi till att hela organisationen drar sitt strå till stacken samtidigt som representationerna får växa och utvecklas.

… Och växt hade det! Strax över 60 deltagare anlände på lördagsförmiddagen till tingslokalen. Nästan dubbelt så många som vi var på föregående ting. Rikstingen är Nordisk Ungdoms högsta beslutande organ och nästan bara de allra mest drivande och engagerade medlemmarna kommer dit.

Strax innan rikstinget började kom en annan glad nyhet: Vi har nått årets målsättning på 400 medlemmar, och det med råge. Vi är, med nästan en månad kvar på året, över 440 medlemmar. En bra bit kvar till den övre målsättningen på 1000 medlemmar, men verkligen en bra bit på vägen efter inte ens två års arbete!

Rikstinget flöt på väldigt bra och många intressanta diskussioner varvades med många spännande beslut. Det var det första rikstinget varifrån vi kvittrade. Du kan läsa kvitterflödet på hashtagen #nuriksting.

Det här var det sista rikstinget för mig som talesman. På nästa riksting den 28 januari i Stockholm kommer jag att avgå efter två år på posten och en ny talesman kommer att väljas för organisationen. En talesman för Nordisk Ungdom får bara sitta i max två år.

Vi vill ha en levande organisation där våra platser och positioner inte är huggna i sten, utan där vi hela tiden försöker att utveckla oss själva och andra.

Självklart kommer jag att stanna i Nordisk Ungdom även efter att jag har avgått som talesman. Men då väntar mig helt nya, spännande uppgifter.