Skamligt, Åkesson

Under lördagen den 3 maj, höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ett torgmöte i Jönköping. I Sveriges Radio fördömde Åkesson de vänsterextrema motdemonstranterna:

– Att det kommer vänsterextremister och skriker i just Jönköping är inte ovanligt, det brukar se ut så här tyvärr. Det är en skamfläck för Jönköping.

Samtidigt menar han att det är bra när samma vänsterextremister demonstrerar mot Svenskarnas parti, som han kallar nazister:

– Det är bra om man sluter upp mot ett nazistiskt parti, det borde alla demokratiska krafter göra. Det är bra om det finns ett engagemang i politiken. Det border det göra fler gånger än bara när extremister, som nazister, dyker upp.

Åkessons uppenbara dubbelmoral har fått många att reagera och det med rätta. Det är naturligt att Sverigedemokraternas partiledare håller en rågång mot ett konkurrerande parti, men att ge tummen upp åt samma vänsterextremister som under SD:s hela existens hotat, misshandlat och attackerat deras medlemmar och politiker är skamligt och pinsamt.

En reaktion på “Skamligt, Åkesson

  1. ”som han kallar nazister”
    är dem inte nationalsocialister då?
    trodde dem var öppna med det ?

Kommentarer inaktiverade.