SDU ger efter för trycket

Idag meddelade SDU, Sverigedemokratisk Ungdom, att de lämnar det Europeiska samarbetet YEAH (The Young European Alliance for Hope) där ungdomsförbunden till Vlams Belang (Flandern), Front National (Frankrike) och FPÖ (Österrike) ingår.

Enligt SDU själva motiveras deras utträde med att moderpartiet har valt att inte samarbeta med de partier vars ungdomsförbund är med i YEAH.

Sverigedemokraternas intåg i Europaparlamentet med nästan 10% av rösterna bakom sig visar att det blåser en vind för förändring genom vårt land. Samtidigt visar partiets agerande, där de hellre söker ett samarbete med brittiska Tories än med Front National att partiet inte klarar av att navigera ute i Europa. SD:s val av samarbetspartners är antagligen partiets största svek mot sina väljare hittills, även om varken Tories eller UKIP verkar vilja ta i dem med tång.

Sverigedemokraterna är dock inte det enda parti som agerat märkligt efter valet. Det islamkritiska partiet Dansk Folkeparti gör samma kappvändning och är numera med i den grupp som leds av Tories och en pakistansk muslim som vill arbeta mot ”islamofobin” i Europa.

SDU har de senaste åren, under Gustav Kasselstrands ledning, visat prov på kurage och framåtanda och Kasselstrand har av många setts som en lämplig kandidat att ersätta Åkesson med på partiledarposten för SD, så småningom. Den tidigare vägen viker han av från nu och det med råge.

Vi har sagt det många gånger och vi säger det igen; dagens parlamentariska system korrumperar dess utövare och flyttar makten från folket till en ny framväxande klass av politiker. Vår framtid hänger inte på hur det går i de parlamentariska valen, utan vad som sker utanför dem – i verkligheten.

Än finns det hopp både för Sverigedemokraterna och Gustav Kasselstrand, men på längre sikt måste vi bygga upp en stark och stabil utomparlamentarisk höger. Det är först då det börjar bli riktigt intressant.

Patrik Forsén
Talesman Nordisk Ungdom

En reaktion på “SDU ger efter för trycket

  1. Kanske är det av politiska och taktiska hänsyn som detta sker. Det är inga puckon som sitter i SD-s ledning och gör sina överväganden. Sen skall man komma ihåg att det i Sverige finns grupperingar som vill utnyttja SDU-s framgångar för sina egna politiska syften.
    SD är nybörjare inom EU politiken och har ingen erfarenhet på området, då kan det vara bra att vänta och se vart det bär hän och inte bara rusa stad för det som för blotta ögat kan te sig bäst.

Kommentarer inaktiverade.