Mordförsök på aktivist i Nordisk Ungdom

I lördags arrangerade Nordisk Ungdom ett traditionellt julbord för både stora och små. Tillställningen var mycket trevlig och stämningen god, något som fick ett abrupt slut då en av deltagarna överfölls och misshandlades så pass grovt utanför lokalen att det inte kan betraktas som något annat än ett mordförsök. Julbordsdeltagaren hade gått ut för att ta lite luft och befann sig strax utanför dörren till ett trapphus då ett femtontal maskerade personer beväpnade med påkar och pepparspray anföll honom och han fick ta emot ett flertal slag mot kropp och huvud. När andra deltagare på tillställningen hittar honom ligger en avslagen påk bredvid honom. Han kvicknar till men mår snabbt allt sämre varför han körs till sjukhus där det konstateras att en blödning mellan hjärnan och skallbenet uppstått. Han ska även ha fått flera frakturer. Under natten till söndagen opererades han och läget beskrivs under måndagsförmiddagen fortfarande som kritiskt men stabilt.

Händelsen är polisanmäld och flera för polisen intressanta föremål har tagits i beslag.

Bara timmar efter den grova misshandeln gick Antifascistisk Aktion ut och sade sig ha lokaliserat var vi firade vårt julbord, varför det inte är särskilt långsökt att starkt misstänka att de ligger bakom det hela.

Trots att mordförsöket snabbt uppmärksammades på sociala medier och många upprördes över händelsen har det varit helt tyst från massmedia. Istället går Expressen idag ut med en artikel om Kärrtorp-händelserna och beskriver Nordisk Ungdom som någon slags nazistisk stormtrupp till Sverigedemokraterna. Det är så osmakligt det bara kan bli.

Nordisk Ungdom har alltid tagit avstånd från politiskt våld och vi har heller aldrig varit inblandade i våldsamheter som de som Expressen beskriver. De enda gångerna då vi har varit inblandad i våldsamma situationer är då vi har blivit överfallna och attackerade av vänsterextremister som vill tysta oss från att uttrycka våra åsikter, trots det målas vi ut som en våldsam nazistgrupp, samtidigt som en av våra aktivister kämpar för sitt liv och sin framtid efter att ha blivit oprovocerat misshandlad av den enda anledningen att han befann sig på en julmiddag.

Det är massmedia som skapar utrymme för den här typen av våld. De har blod på sina händer och de skäms inte ens för det.

Tillägg: Expressen ändrade senare i sin artikel och tog bort de värsta beskrivningarna om Nordisk Ungdom.

4 reaktion på “Mordförsök på aktivist i Nordisk Ungdom

  1. Sänder mina tankar och sympatier till killen som blev misshandlad i går av fega vänsterextremister. Detta vänstervåld måste få ett slut, annars kommer det sluta med dödsoffer och Sverige blir ett samhälle som jag inte på något vis vill vara en del av.//Arne

    Kämpa på!

  2. Blev fruktansvärt sänkt när jag nåddes av nyheten. Som Sverigedemokrat vet vad det innebär att bli utsatt för vänstern. Allt stöd till samtliga drabbade landsfränder i Nordisk Ungdom.
    //Mikael, SD Vvik

  3. Det är hemskt att sånt här händer, jag hoppas verkligen verkligen att han klarar sig. Så tråkigt. Jag tänker på hans familj och vänner.

  4. Mina tankar går ut till hans vänner och familj, men även till alla er tappra kämpar i Nordisk ungdom. Ikväll ber vi för hans liv, imorgon kämpar vi för rättvisa.

    Svenskvänliga hälsningar ifrån Skåne.

Kommentarer inaktiverade.