Cyniskt utnyttjande av ett barns död

Igår kablades bilder ut i massmedia på Aylan, en treårig pojke som drunknat under ett försök att ta sig över till Europa från Turkiet. Bilderna på den lille pojken används cyniskt i ett propagandakrig för den politik som bär det faktiska ansvaret för pojkens död. 

Ingen kan stå oberörd inför dessa bilder. Jag har själv barn i den åldern och vill inte ens försöka att tänka mig in i hans föräldrars situation.

Det är lätt att låta känslorna ta överhanden och låta dem styra våra tankegångar och det är precis det b.la svenskfientliga  Expressen vill när de i rubriken till de hemska bilderna på skriver ”Europa räddade inte Aylan, 3”. De har förstås rätt, om man med Europa menar den av Bonnierkoncernen fastslagna politiska korrektheten. 

För låt oss vara väldigt tydliga på den här punkten: Det enda vi i Europa ska känna skuld över är att vi inte för länge sedan har krossat den vidriga politiska korrektheten och dagens cyniska folkfientliga politik.

Det är den som;

• Bombat sönder Libyen och kastat in landet i ett flera år långt inbördeskrig där IS tagit makten över delar av landet. 

• Sponsrat rebellerna (och i förlängningen IS) i inbördeskriget i Syrien, vilket destabiliserat hela regionen och fått miljontals människor på flykt.

• Indirekt (genom invasionen av Irak och stödet till rebellerna i Syrien) hjälpt till att upprätta IS-kalifatet.

• Helt ignorerat våra kristna bröder och systrars situation i Mellanöstern under många, många år. 

• Genom b.la Sveriges och Tysklands signalpolitik fått hundratusentals människor att desperat anlita flyktingsmugglare för att illegalt ta sig till EU för att få parmanent uppehållstillstånd (PUT) och möjlighet till livslång försörjning. 

Det finns inga enkla lösningar på flyktingkatastrofen, men för att fler inte ska drabbas av Aylans öde bör Europa ta sitt verkliga ansvar:

• Ge militärt stöd till den legitima ledaren över Syrien, president Al-Assad, så att inbördeskriget får ett snabbt slut.

• Avvisa konsekvent samtliga flyktingbåtar som närmar sig Europa, precis som Australien gör. 

• Öka det humanitära biståndet på plats. 

Låt oss be för Aylan, hans familj och alla andra flyktingar som cyniskt utnyttjas av det system som har skapat den helvetiska situationen i Syrien och Libyen. 

6 reaktion på “Cyniskt utnyttjande av ett barns död

  • Alldeles rätt men det pratas det inte om är det inte underligt? att han ville till sweden o få tänderna fixade gratis jag som pensionär som byggt upp paradiset han ville till får allt lov o betala själv
   hade denne man skött sin tandhygien kanske han inte klivit ombord den ödesdigra dagen ! Men vad jag tycker är ynkligt är att ingen tycks reagera på det faktumet att han inte va krigsflykting utan bara en vanlig lycksökare och det tror jag att det finns många många fler av i flyktinströmmen och jag undrar ju förstås om det inte går med skutan swerige som med flyktingbåtarna den kantrar och då finner lycksökarna att dom flytt från ett elände till ett annat

 1. Vilken satans imbecill människa du måste vara. Men å andra sidan kan jag förstå varför. FU måste vara född i RN rävhåla och uppväxt under ett stenblock men av någon anledning lyckats titta på TV eller sett nyheterna de senaste dagarna.
  Du kan utan vidare dra åt helvete!

  • Du förstår att du bara framstår som en människa fylld av hat? Du kanske kan presentera några argument istället, vem vet, det kanske blir lärorikt för en stenblocksräv som jag.

 2. Tack för att du vågar skriva det många tänker. Jag kan inte politiken i Syrien kriget är lika obegripligt som Balkankriget det är först i efterhand. Eftersom man inte får någon hjälp av medierna att förstå det hela. Gammelmedias tid är förbi har bara blivit propaganda kvar. det är tur att man än så länge kan använda sig av nätet, trots att en del sidor får attacker så att vissa artiklar inte går att nå vissa tillfällen.

Kommentarer inaktiverade.