Högern kommer tillbaka

Häromdagen läste jag Daniel Fribergs nyutgivna bok ’Högern kommer tillbaka’ och slogs av att det är precis sånt här vi behöver. Friberg är helt rätt man att på ett kaxigt sätt proklamera högerns återkomst och förestående seger.

Högern i Sverige har under 60 års tid övergett precis alla barrikader och idag har de organisationer, partier och tankesmedjor som tidigare förfäktade högerns ideal drunknat i ett hav av den förhärskande kulturmarxismen. 

Nu är tiden inne för en högerns återkomst på det politiska slagfältet. Boken symboliserar på många sätt ett trendbrott och kan precis som Generation Identitet av Marcus Willinger och Derek Hollands Den politiska soldaten användas som en stridsskrift för en ny generation unga högerkämpar.

Apropå högerns återkomst måste jag i samma stund rekommendera alla att läsa Nordisk Ungdoms idégrund, det mest välgenomarbetade politiska manifest på högerkanten i vår svenska nutid.