Två miljoner katoliker i manifestation för familjen

I det italienska parlamentet diskuteras just nu ett förslag om att låta samkönade par ingå partnerskap, en fråga som länge delat det italienska folket. I samma lagförslag föreslås även en legalisering av homoadoptioner, något som hela 85% av italienarna motsätter sig.

Till försvar för familjen kallade därför katolska lekmän till en manifestation den 30 januari på det antika Cirkus Maximum i centrala Rom. Den antika arenan är den största sportarena som någonsin har byggts, trots det fylldes den upp av de ca 2 miljoner katolikerna.

Den katolska kyrkan gav via flera kardinaler och biskopar sitt stöd till manifestationen, men många katoliker frågar sig upprört varför påve Franciscus ännu inte har uttalat sig i det som många ser som en ödesfråga för Italien. 
  
Extern länk: Rorate Caeli